tiistai 26. tammikuuta 2016

Tue Kurdien taistelua Erdogania ja taantumusta vastaan





Viime vuoden aikana on ihmisiä, kaakkoisTurkin kaupungeissa ja kylissä, joutunut Turkin armeijan raakalaismaisten ja umpimähkäisten hyökkäysten ja tihutöiden kohteeksi. Tuhansia viattomia ihmisiä on syösty vankeuteen ja satoja miehiä, naisia ja lapsi on murhattu, raakalaimaisessa sisällissodassa, jota Erdoganin hallitus käy kurdiväestöä kohtaan

.Joulukuun 16 päivänä 2015, Cizren ja Sipolin asukkaiden kokivat uhan, kun turvallisuusjoukot tulivat ulkonaliikkumiskiellon aikana alueélla. Samaan aikaan, kun ulkonaliikkumiskielto tapahtui Diyarbagin (Amed) alueella, kahden viikon aikana tuhannet sotilaat, tekivät täysin silmittömiä hyökkäyksiä. Tankit alkoivat partioida kaduilla, ja tuhannet sotilaat ampuivat sumeilemattomasti leiriintynyttä siviiliväestöä kohti. Tähän mennessä on lukuisia henkilöitä surmattu, mutta kuolleiden määrä tulee ehdottomasti nousmaan dramaattisesti, koska Sifolin ja Cizren kaupunkeihin on tehty suurhyökkäys.

Viime päivinä ovat nämä kaupungit olleet demokraattisten voimien uhkana alueella. Uhkaajat ovat taistelleet epädemokraattista hallituksen joukkoja vastaan, tarkoituksena muodostaa "autonomia" tai itsehallinto alueelle. Tällä tarkoitetaan, että paikallinen väestö muodostaisi demokraattisesti paikallisen alueen.

Kurdilainen vasemmistosta ja kurdilainen liike, on viime vuosina tullut suurimaksi esteeksi Erdoganin tiellä. Vasemmiston HDP onnistui muodostamaan yhteyden luokkataistelun omaisesti, turkilaiseen nuorisoon ja työväestöön. Tällä tavalla he pystyivät estämään Erdoganin suunnitelmia, muuttaa valtion perustuslakia ja sitten estää sitä saamasta voimaa omiin käsiinsä. Yritys aikaansaada aikaan anti-kurdilaisia mielipiteitä, oli yritys hajoittaa Erdogania, ja tahollaan kurdeja ja kurdilaista työväkeä oppisitioon.

Erdogan on päättänyt murskata kurdit, jotka ovat voimakkain ryhmä, jotka olivat taistelemassa jihadisteja vastaan Syyriassa. Hänen tarkoituksensa oli ottaa kohteekseen Cizren ja Silopin joukkot, koska he kuuluivat siihen  ryhmää,  jotka olivat radikaalejaTurkissa, ja sillä tavalla pyrkivät murskaamaan suhteellien "autonomisen" alueen. Hukuttamalla vastarinnan vereen, Erdogan toivoi voivansa murskata lopullisesti jäljellä olevat. Tästä johtuen tarkoitus oli haastaa DBP (Democratic Regions Party) "katkeamattomaan vastarintaan" kaakoinella alueelueella, joka oli hyvin tärkeätä, koska se oli tapa murskata kaupunkien eristys.

Tämä huomioidaan suuri turkkilaisten työläisten ja nuoria seurattavan joukon yritys, tehdä niin, että siinä yhdistyisivät kaikki vallankumoukselliet voimat, jotka voitaisiin yhdistää maan työväestö, taantumuksellista halitusta vastaan. Huomioimme tässä myös samanaikaissti raakalaismaiset EU:ssa tapahtuneet hyökkäykset, Turkin EU onjäsenyysneuvotteluja kohtaan. Siinä osoittautuu millaista teeskentelälyä, on Angela Merkelin ja muidn EU -huippupoliitikkojen "demokraattiset" kulissit. He ovat kaikessa hiljaisuudessa antamaan tukensa Erdoganin julmuudelle, kun tämä suosii pieniä etujaan ja eurokapialismin etuja.

Kansainvälinen marxistinen suuntaus (www.marxist.com) tukee kurdien taistelua Erdoganin raakalaimaista sisällissotaa vastaan. Kehoitamme kaikkia tukijoitamme, ottamaan esiin kysymyksen järjestöissä, ammattiosastoissa, työpaikoilla ja kouluissa, tuomaan esiin päätöslauselmat, joissa he osoittavat tukea kurdien kamppailulle ja kehottavat protesteihin ja mielenosoutuksiin.


  • Alas Erdoganin sota kurdeja vastaan
  • Alas Erdoganin roistojoukko ja murhaajat
  • Alas rasismi ja nationalismi
  • Yksi hyökkäys on samalla hyökkäys kaiikia vastaa

Kaikkien maiden proletaarit liittykää yhteen 

2 kommenttia:

  1. olimme mukana mielenosoituksessa Turkin fasistista toimintaa vastaan paikallisen kurdiyhteisön kanssa Turun kävelykadulla pari viikkoa sitten....kuviakin verkossa on. Kurdivärestön llisäksi sitoutumattomia suomalaisia, KomNL-nuoria ja paikallisia kommunisteja. Oli hyvä tilaisuus ja lukuista ihmiset jäivät kuuntelemaan puheita kun olivat ohi kulkemassa.

    VastaaPoista
  2. Hienoa! On huvin upeaa, että Erdoganin mallintoa vastaan osoitetaan mieltä.
    Tämäkin taistelu on kommunisteille tärkeä.

    VastaaPoista