perjantai 15. tammikuuta 2016

SSS -hallitus ja veronmaksajat


Yritys- ja maatalous- yms. tuista, olisi uuden hallituksen pitänyt aloittaa leikkaustoimet, eikä kurittamalla vähäosaisia. Samalla se olisi SSS -hallitus ehkää myös säilyttänyt kasvonsa.


Nyt on pallo hukassa koko hallituksella. Suomen maataloudessa on merkittävä ongelmia, joka aiheuttaa kansantaloudelle kohtuuttomia kustannuksia suhteutettuna väestöön.


Elinkeinorakenne BKT:sta on seuraavata: Maatalous 3,3 %, Teollisuus 30,2 %, Palvelut 66,5 %.


MAATALOUSTUISTA NOIN NELJÄ MILJAARDIA MAASEUTUVIRASTOON
Maataloustuki tarkoittaa rahallista avustusta, joka maksetaan maanviljelijälle tuotannon kannattavuuden parantamiseksi. Päätoimisia maanviljelijöitä on n. 60 000. Suomen maataloustukijärjestelmä on monimutkainen, erilaisia tukia on yli 200.


Veronmaksajat menettävät kansallisena maataloustukena 2,1 mrd euroa vuosittain. Väkilukuun suhtautettuna maksamme kansallista maataloustukea ylivoimaisesti eniten koko maailmaassa, mikä on todella suuri häpeä Suomelle. Maataloustuet tulisi lopettaa menestyviltä yhtiöiltä ja yhteisöiltä. Suurin osa maataloustuesta menee suurille maatalousyhtiöille ja varakkaille maanomistajille sekä yhteisöille.


Yritysten verotuet ovat n. 7 miljardia euroa. ”Verotukien, jotka kohdistuvat teollisuuteen ja muihin elinkeinoihin, määrä on n. 7 miljardia euroa. Nämä tuet vaatisivatkin perusteellisen vaikuttavuuden arvioinnin”, todetaan Työ- ja elinkeinoministeriön Yritystukiselvityksessä.


SUURIN OSA YRITYS TUISTA MENEE HYVIN ANSAITSEVILLE
Ilmaista rahaa ei ole, joten kaikki yritys- ja maataalous ja muut suurin osa yritystuista menee hyvin menestyville yrityksille.Sen kaltaise tuet, tulisi välittömösti muuttaa valtion myöntämiksi lainoiksi, jotka on heti maksettava takaisin.


Siten saamme muualla töissä olevat (esim. Herlinit ja Wahlroosit ym.) sekä tukija huijaavat yhteisöt ja yritykset voitaisiin yrittää vihdoinkin saada kuriin. Harkinnanvaraisuus vähentäisi kansallisen tuen minimiin ja silloin tuki myös menisi sitä oikeasti tarvitseville.


Tässä vielä muutamia ehdotuksia hallitukselle ja virkamiehille, nämä eivät koskisi köyhiä eikä kipeitä.


Tuulisähkön tuet pois ja tuulivoiman syöttötariffit on poistettava ja tuulivoimaan liittyvä järjetön tulonsiirtomekanismi lopetettava. Mitä tehdään tuulisähköllä jota ei voi tuottaa pakkaskelillä?


Ulkomaanmatkailu, turhuuksien markkinoilta voitaisiin, tupakan ja alkoholin verotuksen korottamisen lisäksi ottaa kohteeksi ulkomaan matkat, työmatkoille videoneuvottelut käyttöön.


Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan suomalaiset tekivät vuonna 2014 ulkomaille 7,9 miljoonaa erilaista vapaa-ajanmatkaa. Jos laskemme vaikka vain 100 €/matka, tästä tulisi 790 miljoonaa valtion kassaan. Mikä on kansantaloudelle tappiollisempaa kuin eurojen kuskaus turistimatkailun myötä ulkomaille?


ONGELMANA SUOMESSA EI OLE RAHAN PUUTE VAAN SE MITEN JA MIHIN VEROVARAT KÄYTETÄÄN…
Tilastokeskuksen mukaan verojen luontaisia maksuja kertyi n. 90 miljardia vuonna 2014, veroasteen ollessa 44,1%. Valtion ja kuntien verovaroilla hoidettavat velvoitteet: 1. Terveyden- ja vanhustenhoito 2. Koulutus 3. Perus turvallisuus 4. Perus infra. Nämä hoidetaan verovaroilla, tarve n. 40 Miljardia.

Tästä seuraa se että verotusta voidaan keventää oleellisesti, jolloin veronmaksajille jää enemmän varoja kulutukseen ja sitä kautta lisätään työllisyyttä suosimalla kotimaisia tukia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti