maanantai 10. elokuuta 2015

Poliitikkojen järjenkäyttö



Näin on tapana ajatella. Kun perussuomalainen pistää monikulttuurisuuden kyseenalaiseksi, lukija ajattelee, että kaikki perussuomalaiset ovat rasisteja. Jos taas kepulainen panee euroon kuulumisen kyseenalaiseksi, niin silloin ajatellaan etteivät kaikki kepulaiset halua eroon eurosta. Niin miksei silloin pääministeri Sipilältä kysytä koko ajan, että onko puolue hajoamassa? Tällaisia ajatuksi saavat kansalaiset mieleensä seuratessaan politiikkaa.


Nyt kun alamme puhua suvaitsevaisuudesta niin muistamme, että viime viikolla Helsingissä pidettiin kokous, jonka tavoitteena oli kannattaa suvaitsevaisuutta. Kun lavalle nousi tuntematon mies, joka ilmoitti olevansa perussuomalainen, niin suvaitsevainen yleisö alkoi kurkku suorana haukkumaan häntä rasistiksi, vaivautumatta ottamaan selvää, mitä mieltä mies on. Tällaista suvaitsevaisuutta siellä kannatetaain.


Raippaveron lanseerattin kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttilan toimesta, jotta voidaan saada tekemään vähemmän töitä. Sitä hän kai tarkoittaa, koska hän haluaa heille raippaveron. Minulle on hieman epäselväksi, miksi Anttilan mielestä, juuri eniten veroja maksavia henkilöit ruoskittaisiin? Anttilan tulisi myös olla tietoinen siitä, että raipparangaistus poistettiin Suomen rikoslaista vuonna 1889. Jos kansanedustaja Anttilan tarkoitus on pienentää budjetin alijäämää, nopeinten se kävisi niin, että maatalousyrittäjät pantaisiin maksamaan eläkemaksuja saman verran kuin muutkin yrittäjät. Siinä säästyisi verorahoja ainakin viisisen miljoonaa euroa vuodessa. Tällaisella summalla maatalousyrittäjää tuetaan valtion budjetista.


Kansanedustaja Antti Rinne taas haluaisi suurille eläkkeille katon. Tiedoksi Rinteelle voin sanoa, että hänen esimerkeiksi ottamiensa henkilöiden eläkkeet on ostettu yksityisistä vakuutusyhtiöistä, eikä niitä makseta verotuloilla eikä työeläkejärjestelmän varoilla. Rinne haluaa ilmeisesti rajoittaa yksityisten yritysten välisten sopimusten tekoa. Tämä olisi, sanoisinko edistyksellinen ajatus demarilta. Eläketurvakeskuksen laskelmien mukaan pieni- ja keskisuuria eläkkeitä saavien työntekijöiden työeäke nostaisi eläkekattoa. Tämän Rinne kuitenkin unohtaa mainita.


Entisenä valtiovarainministerinä hänen tulisi ymmärtää, että yritys saa vähentää ostoeläkkeestä verotuksessa kaksikymmentä prosenttia ja eläkkeelle siirtynyt vuorineuvos maksaa veroina eläkkeestään yli kuusikymmentä prosenttia. Ostoeläkkeissä suurin voittaja on siis verottaja. Laskutaidon tason huomioon ottaen on onni, että mies on oppositiossa eikä enää valtiovarainministerinä. Rinteen mallilla, sekä valtion verotulot, että palkansaajien käteen jäävät tulot pienenisivät.


Ahkeria ruoskimalla eläkekatoilla, ei synnytä maahan yhtään uutta työpaikkaa. Lopettakaa kateuspolitikointi ja yrittäkää keksiä positiivisia ratkaisuja, jotka kannustavat työpaikkojen tarjoamiseen.

1 kommentti:

  1. Keskustapuolue on kirkon jälkeen Suomen suurin järjestäytynyt rikollis järjestö.

    VastaaPoista